Новорічна ялинка для дитини – це завжди подія. А якщо на ялинці поруч з іграшками буде висіти смачне новорічне печиво, зроблене разом з мамою, то новорічне свято перетвориться на справжнє чудо. Тому для казкового свята знайдіть трохи часу і приготуйте з дитиною новорічне імбирне печиво на ялинку.
Рецепт імбирного печива
Для імбирного печива знадобиться:
375 г пшеничного борошна
125 г розм’якшеного масла
125 г цукру (краще коричневого)
2 столових ложки рідкого меду
1 чайна ложка меленого імбиру
1 чайна ложка меленої кориці
? чайної ложки меленої гвоздики
1 чайна ложка розпушувача для тіста
1 столова ложка порошку какао (за бажанням: якщо хочете щоб печиво було темним)
1 велике яйце
Для прикраси імбирного печива:
100 г цукрової пудри
1 столова ложка лимонного соку
1. Просійте борошно. Додайте розпушувач для тіста і перемішайте.
2. Вершкове масло, какао, цукор, мед, імбир, корицю, гвоздику покладіть в каструлю і розтопіть на середньому вогні.
3. Коли маса добре охолоне, збийте з яйцем і ваніліном.
4. Додайте борошно і перемішайте. Тісто має бути таким, щоб не липло до рук.
5. Замісити тісто. Розділіть його на дві частини. Загорніть в поліетиленову плівку і поставте в холодильник мінімум на 2:00 (обов’язково!).
6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Посипте стіл мукою і ще раз вимісити тісто.
7. Розкотіть лист тіста товщиною 5 мм. Формочками вирізати різні форми. Якщо плануєте вішати печиво на ялинку, вгорі кожного печива зробити маленьку дірочку.
8. Прокласти дека пергаментом і змазати вершковим маслом. Викласти фігурки і випікати близько 10 хвилин.
9. Коли печиво охолоне, можна взятися за прикрасу. Змішайте цукрову пудру з лимонним соком, збийте з невеликою кількістю води, поки не утвориться глазур.
10. Перекладіть суміш у поліетиленовий мішок, закрутіть зверху, відріжте маленький шматочок від нижнього куточка і прикрашайте глазур’ю печиво. Можна також занурювати одну сторону печива в глазур повністю.
11. Для прикраси також можна використовувати шоколадну глазур, або ж поєднати обидві.
Коли імбирне печиво буде готове, просмикніть стрічки в дірочки, зав’яжіть і повісьте на ялинку!
Корисні поради
1. Перш ніж додавати в розігріту масу (масло, спеції, какао, цукор) яйце, переконайтеся, що суміш добре охолола. Інакше білок звариться.
2. Для цього різдвяного імбирного печива замість меду краще всього використовувати темну патоку (або світлу – золотистий сироп).
3. Намагайтеся викладати на деко фігурки приблизно однакового розміру. Враховуйте, що маленька зірочка спечеться швидше, ніж великий чоловічок або ялинка.
Що можуть робити діти при приготуванні імбирного печива
1. Відокремте невелику частину тесту. Нехай відчує участь у процесі і теж його помісі. Таке заняття добре розвиває дрібну моторику рук.
2. Також довірте дитині розкочувати тісто. Тільки покажіть на прикладі, якої товщини воно повинно бути.
3. Дітки будь-якого віку з легкістю впораються з видавлюванням фігурок з тіста. Довірте їм цю справу. Але спочатку покажіть, як потрібно видавлювати фігурки.
4. Якщо ви зібралися вішати печиво на ялинку – попросіть дитину виконати дірочки в печиво.
5. І звичайно всі дітки із задоволенням візьмуться прикрашати печиво:
самих маленьких можна попросити посипати різнобарвним посипанням глазур.
дітки постарше, можуть прикрасити фігурки: зробити чоловічкам оченята, гудзички, ротик і т д.
старші діти