Четверг, 12.12.2024, 14:52
Главная | Регистрация | Вход Добро пожаловать Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Block title
500
Категории раздела
Наследие предков [26]
Мои статьи [201]
Журналы [1]
Журналы по вышивке крестиком [3]
Журналы по вязанию [2]
Интерьер [37]
Кулинарные рецепты [29]
Цветочки, листочки... [56]
В помощь родителям [27]
Вязание крючком [43]
Подготовка к Новому году [50]
Кофе [4]
Зимові свята [10]
Древние славяне [13]
Встречаем Новый год [14]
Праздники [15]
Вышивка крестиком [37]
Канзаши [36]
Блюда к праздникам [4]
Вязание спицами [4]
Бисер [22]
Английский [9]
Великолепный век. Роксолана [30]
Поделки из бумаги [2]
Назад в СССР [45]
Путешествия [4]
Весь мир нашими глазами
Вышивка гладью [2]
Статистика
Яндекс.Метрика
Посетители
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 69
Форма входа
Block title
Block title

Block title
Фазы Луны на RedDay.ru (Львов)
Block title
Главная » Статьи » В помощь родителям

Миколайчики. Готуємо святкове печиво


Основним символом Дня Святого Миколая є медові прянички, які називають миколайчиками. Існує повір’я, що Святий Миколай разом зі своїми помічниками-янголятками напередодні свята випікає печиво. 

 

 

Інгредієнти для приготування тіста:

2 склянки борошна
1 яйце
1 склянка цукру (або менше)
1 столова ложка меду
1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
50 г вершкового масла
2 ложки сметани (за бажанням)
1 ложка рослинного масла.
Можна додати трохи кориці.
Змішайте всі інгредієнти і поставте в холодне місце не менш ніж на 1 годину. Розкотіть тісто шаром у півсантиметра і виріжте печиво формочкою. Поставте на деко, попередньо злегка змастивши рослинним маслом. Випікайте 5 хвилин у гарячій духовці.

Інгредієнти для приготування глазурі:

Глазур-основа

білки 3 яєць
2 склянки цукрової пудри
харчові барвники
Для приготування глазурі-основи збийте 3 білки, поступово додаючи цукор-пудру (приблизно 2 склянки), Доведіть консистенцію до густини сметани, щоб глазур лилася цільної цівкою (рідкісні глазур розтікатися, а густа – швидко загусає і її погано розмальовувати). Густота регулюється цукром.

Кольорова глазур

У маленькій ємності змішайте глазур-основу з харчовими барвниками. Рідкі барвники підливайте в основу, порошки попередньо розведіть. Насиченість фарб регулюється кількістю барвника.

Шоколадна глазур

Для виготовлення шоколадної глазурі змішайте 2-5 ложок какао, 1 склянка цукру, 2-4 ложки молока або води. Можна додати трохи вершкового масла.

Розпис миколайчиків

1. Жупанчики, чобітки, шапки миколайчикам малюють широким пензликом. На темному тлі обриси рук, хрестик і мішок з іграшками малюють за допомогою тоненької загостреної палички світлими відтінками, на світлому – темними.
2. Білою глазур’ю малюють бороду і вуса, не залишаючи проміжку для рота, та брови.
3. Малюють рукавички, мішечок з подарунками в руках, візерунки. Поки фон «жупанчиках» ще не застиг, по ньому можна малювати флюндровкой: в рядок проставити цяточки або рисочки, а тоді через них посередині провести пряму або ж хвилясту лінію. Коли фон застигає, по ньому малюють цяточки, квіточки.
4. Миколайчикам малюють очі (під бровами), ніс-крапочку і прямо по білій бороді рот.
5. Шоколадною глазур’ю добре малювати очі та обводити контури. Дуже прикрашає Миколайчика «сніжок» – крапочки з білої глазурі
.

Категория: В помощь родителям | Добавил: nyka_ (28.01.2013)
Просмотров: 1594 | Теги: Миколайчики, Шоколадна глазур, Кольорова глазур, святкове печиво, Святий Миколай, Глазур | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Валюта
etxt.ru
Поиск
Interest
Друзья сайта
№ 1
А вы знаете?
Календарь
Гороскоп
Loading...
Переводчик
ПЕРЕВОДЧИК ОНЛАЙН
/
Анализ интернет сайта
Block title